Libris Förlag
En vän från himlen
Köp boken
  • Artikelnummer: 9789173872478
Ylva Eggehorn

En vän från himlen

Herdarna sov tungt efter en lång arbetsdag. Men vallhunden började känna sig orolig. Det var något som inte stämde.
Vad var det? Höll det redan på att bli morgon?
Gräset omkring honom brukade vara alldeles svart såhär i mörkret, men nu började det bli grått och glänste nästan som silver. Stjärnorna som nyss hade blinkat mot natthimlen bleknade och försvann.
Och så lystes hela trakten upp av ett starkt ljussken ...

Det här är berättelsen om Jesus, en vän från himlen.
Här möter vi Jona, en man som ändrar sig många gånger, och Mirjam, en flicka som blir modig för sin lillebrors skull. Vi följer med Sara och Abraham på en lång resa och Josef på en annan. Vi sätter oss hos Hagar i öknen när vattnet har tagit slut och går med Petrus hem till en romersk officer. Vi vaknar med herdarna och vallhunden av att det har blivit ljust på ängen och hälsar på hos Herodes tillsammans med tre forskare.

Författaren Ylva Eggehorn och illustratören Tord Nygren berättar tillsammans ur Bibeln, en enda stor berättelse som samtidigt är många berättelser.

En vän från himlen är en bok att läsa högt tillsammans eller tyst, rakt igenom eller lite i taget -- och en bok att tala med varandra om.

"Den här är fett bra! Läs ett kapitel till!"
Benjamin, 12

"Jag tyckte mycket om En vän från himlen."
Roger Bengtsson, IKON

Inför Barn och unga -- ärkebiskopens möte 2012 har ärkebiskop Anders Wejryd bett Ylva Eggehorn och Tord Nygren att återberätta Bibeln på ett nytt och annorlunda sätt för barn. En vän från himlen är Bibelns berättelser för en ny generation -- och passar för skolan och kyrkans barngrupper, som utdelningsgåva i församlingen, för högläsning bland de lite yngre och för tyst läsning när man kan läsa själv.